MENETSZÉL2016

"Indul a küszöbről az Út:ha nem vigyázok, elszelel. Felkötöm én is a sarút, gyerünk utána, menni kell... " (Tolkien)

2018. nov 14.

Amikor a feleség választ

írta: DDQ
Amikor a feleség választ

 

psx_20181113_132731_medium.jpg

2018.10.20.

 

Kirándulásainkat hol megtervezzük, hol meg csak a véletlen adja meg a célt. Ha tervezünk, felváltva tesszük, mindenki érdeklődése szerint adja a tippet. S ha feleségem adja a tippet, olyan helyre jutunk el, mint a különleges Hegyestű.

psx_20181021_173623_medium.jpg

A Balaton és környéke amúgy is kedvelt célpontunk, így örömmel indultunk el a tanúhegy felé, ami a Balaton-felvidéki Nemzeti Parkban, közel Zánkához található. Megközelítési útvonalként az imádott 77-es utat választottuk, arról Nagyvázsonynál letérve, végig gurulva az útba eső kis falvak során. A Monoszló és Zánka közötti útról a táblánál elfordulva, akár autóval is felmehetünk a Geológiai Bemutatóhelyre. De akinek kedve van, fel is sétálhat. Fent tágas ...

Tovább Szólj hozzá

Utazás Balaton-felvidéki Nemzeti Park Hegyestű Geológiai Bemutatóhely

2018. nov 06.

Csodálatos Nógrád

írta: DDQ
Csodálatos Nógrád

  psx_20181106_130847_medium.jpg

A Nógrádi vár látképe

Bár az ország egyik legkisebb megyéje, mégis az egyik leggazdagabb látnivalókban, történelmi emlékekben, természeti szépségekben. Igen kedvelt kiránduló célpontunk, s a blog oldalain is számot adtunk már itteni portyáinkról. ( Itt és itt ) Nógráddal betelni nem lehet, hiszen egymást érik kastélyai, ódon várai, szép templomai. A táj sem egyhangú: erdők, mezők, szépen művelt szántóföldek, legelésző állatok garmadája vonzza magához a tekintetet. S itt folyik az Ipoly, ez a csendes, de felettébb fenséges folyó is. S bár a megye útjai nem a legjobb minőségűek, ennek ellenére páratlan autós túrák helyszíne lehet. 

A teljesség igény nélkül következzen néhány állomása itteni ...

Tovább Szólj hozzá

Utazás Tar Nógrád Hollókő Szécsény Cered Nógrádi vár Szécsény vára

2018. okt 30.

Verdasztorik I.

írta: DDQ
Verdasztorik I.

Verdasztorik, I. rész – Amikor megfutod a 400.000 km-t

  dscf2250_medium.JPG

Josie-val közös történetünk 2010. májusában kezdődött, egy hirtelen elhatározás következtében. Nem voltam, s nem is vagyok gyakorlott, megfontolt autó vásárló. Az ezt megelőzőt, Sissit is 10 évig használtam. Sajnálatos módon váltani kellett, így jöttek a hirdetés böngészéssel eltöltött órák. Elindultam az irrealitás vonalán, s sajnos egészen nem is sikerült letérni róla. Kezdő tőkém nem volt, Sissi sajnos már a bontó felé tekingetett, így beleugrottam egy hitelátvállalásba. Josie egy parkolóban öltött testet a hirdetés képei után, s egyből megfogott. VW, 1,8 t Passat, 17-es felniken, ezüst színben. 186 000 km az órában. Minimális beszálló, nem jól ...

Tovább Szólj hozzá

Passat Passat 1 8t

2018. okt 24.

A következő lehetőségnél fordulj balra!

írta: DDQ
A következő lehetőségnél fordulj balra!

  psx_20181024_120103_medium.jpg

2018.09.04.

Pécsre sokszor, sokféle képen mentünk már. S onnan hazafelé is számtalan útvonalon jöttünk az idők során. Kedvenc városunk, rendre visszatérünk ide, betelni lehetetlen vele. Mindig ad valami újat, s nagyon jó új élményekkel feltöltődni itt. Az egyik útvonal, amin utazni szoktunk a 6-os út. Szüleimmel is rendszeresen ezen az úton jártunk Pécsre, a családi összejövetelekre, szinte úgy ismerem már mint a tenyerem. A térképek böngészése során vettem észre Mecseknádasdnål, közvetlenül az út mellett egy romot, nevezetesen a Schlossberg templomromot. Az eltelt 45 év alatt, megszámolni sem tudom, hányszor suhantunk el mellette, mit sem tudva arról, milyen szépség rejtőzik a fák mögött!

psx_20181024_121039_medium.jpg

Megközelíteni egyáltalán ...

Tovább Szólj hozzá

utazás rom romtemplom Mecseknádasd 6-os út temlpomrom Schlossberg templomrom