MENETSZÉL2016

"Indul a küszöbről az Út:ha nem vigyázok, elszelel. Felkötöm én is a sarút, gyerünk utána, menni kell... " (Tolkien)

2018. dec 15.

#Pėcs

írta: DDQ
#Pėcs

menetszel2016 készítette ezt a képet .

Tovább Szólj hozzá

instagram Pėcs

2018. dec 11.

Erdőmélyi romok : Salföld

írta: DDQ
Erdőmélyi romok : Salföld

  psx_20181210_130622_medium.jpg

2018.10.20.

Hegyestűi kiruccanásunk után nem indultunk azonnal hazafelé.

Nem is olyan messze, erdő mélyén megbújva egy pálos rom található: Salföld. Útközben kedves kis falvakon mentünk át: Köveskál, Mindszentkálla, majd Salföld következett. Itt a kőtengert elhagyva, a temető felé kell indulni, s közben figyelni a táblákat, vagyis csak egy táblát, ugyanis a romokat mindössze egy kis fa táblácska jelzi a földút mentén.

psx_20181210_130702_medium.jpg

Az erdő szélén, vagy a régi temető előtt hagyhatjuk az autónkat, s egy kis séta után jutunk a romokhoz, míg a tisztáson pihenőhely, padok, és tűzrakóhely várja a kirándulókat.  A romokhoz egy meredekebb lépcsős ösvény, és egy enyhébb gyalogút is felvezet. A keletre tájolt templom közepén ...

Tovább Szólj hozzá

templomrom Utazás Salföld Romok

2018. dec 04.

Két "leg" egy helyen: Sástó

írta: DDQ
Két "leg" egy helyen: Sástó

imgp9908_medium.JPG

Gyöngyössel és környékével való ismerkedésünk során felkerestük Sástót is. Első látogatásunk során még nagyban építkeztek, ám idén már rendezett volt a környék, készen volt a libegő is, igaz még az átadása nem történt meg.

A környék kedvelt kiránduló hely, mindenki megtalálhatja a habitusának megfelelő kikapcsolódást, szállás is van bőven, s éhen sem maradnak az idelátogatók.

psx_20181204_105606_medium.jpg

A hármas úton mentünk Gyöngyösig, majd onnan a 24-es úton jutottunk el Sástóig. A változatos domborzati viszonyok, s az erdők nagyon hangulatossá teszik a környéket. Ha esetleg az út menti parkolókban nem találunk helyet, a kemping belső területén is lehet parkolni, némi díj ellenében. Mi is a kempingben álltunk meg, s ha már bent ...

Tovább Szólj hozzá

Utazás Gyöngyös Kilátó Sástó

2018. nov 26.

Vasúti mozaik II. - Ahova lépek Bzmot terem

írta: DDQ
Vasúti mozaik II. - Ahova lépek Bzmot terem

psx_20181126_131402_medium.jpg

Bzmot 292 : 2009 januárja óta pihen Rákoson. Korábban a fűtőház másik oldalán ácsorgott, aztán ide került. Ha eggyel beljebb teszik, fedél alatt lenne. Kalandos élete volt, két baleset részeseként. Azokból még felépült, majd mérőkocsinak szánták. Ebből nem lett semmi, vasútbarátok szerették volna megvenni, rendbe tenni és visszavinni Balassagyarmatra. Terveik szerint különvonatként üzemelt volna. A szokásos itthoni ügyintézés útvesztőiben aztán valahol elakadhatott a terv. Legutóbb azt olvastam, hogy a Parkba kerül... De ha ilyen gyorsan történik minden, mire odavinnék elporlik! Lassan tíz éve ácsorog az enyészetnek kitéve! 

Emlékszem, amikor elkezdtem vonatokat, mozdonyokat fotózni, volt egy elhatározásom. Márpedig az, hogy ...

Tovább Szólj hozzá

Vasút Bzmot Bzmot 292